Phase Holographic: Forskare vid UCSF-PHI Center of Excellence kartlägger den genetiska utvecklingen av metastatisk hudcancer

Läs som pdfDocument dividerMold-Examination-1200x800

Genom att kombinera PHI:s HoloMonitor-teknik med den senaste tekniken inom gen­redigering har forskare vid University of California i San Francisco för första gången lyckas följa och kart­lägga hur mutationer bryter ned det genetiska försvar som hindrar ofarliga leverfläckar från att utvecklas till metastatisk hudcancer. Forskningsresultaten, som utlovar förbättrad hudcancer­behandling genom att identifiera elakartade former tidigare, publicerades nyligen i två artiklar i den prestigefyllda och inflytelserika vetenskapliga tidskriften Cancer Cell.

"Det är vår roll och vision att tillhandahålla de nya veten­skapliga verktyg som den medicinska forskningen behöver för att åstadkomma banbrytande framsteg. Upptäckterna som forskarna vid USCF har gjort är ett utmärkt exempel på detta", säger Peter Egelberg, VD och grundare av PHI.

REFERENSER

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Egelberg, VD

Tel: +46 703 19 42 74
E-mail: ir@phiab.se
Web: www.phiab.se

Phase Holographic Imaging (PHI) är ledande i utvecklingen av banbrytande instrumentering och mjukvara för time-lapse cytometri. Sedan det första instrumentet introducerades 2011 erbjuder bolaget idag en serie produkter för kvantitativ långtidsanalys av levande cellers dynamik som kringgår nackdelarna med traditionella mätmetoder, vilka kräver toxisk infärgning. Med huvudkontoret i Lund marknadsför PHI bolagets produkter genom ett nätverk av internationella distributörer. Genom att aktivt främja forskning och användning av time-lapse cytometri utökar PHI sin kundbas och sina vetenskapliga samarbeten inom cancerforskning, inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, stamcellsbiologi, genterapi, regenerativ medicin och toxikologiska studier.


Läs som pdfDocument dividerMold-Examination-1200x800  Further information about Phase Holographic

Publicerat: 7/12/2018 8:31:34 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se